Laat de hardwerkende Nederlander niet aan links over

De VVD stelt terecht, in het programma de middenklasse en het midden- en kleinbedrijf centraal. De partij zegt dat de middengroepen nu een fors deel van de premies en belastingen betalen, maar te weinig profiteren van toeslagen en kortingen. Rutte zegt daarover: “Wij zijn een land van de middenklasse, een land van hardwerkende mensen. Die willen zien dat ze als ze werken ook iets overhouden.”

Zo hoort het te zijn, maar is het helaas nog niet. Hoe is het wel en wat zijn onze zorgen, met name richting regeerakkoord zien wij een aantal bedreigingen.

Hardwerkende mensen, die hun kinderen de beste kansen willen geven en dus voor hen geen nivellerende middenschool willen.

Hardwerkende mensen die sparen, tegen de negatieve ECB-rente en inflatie in, voor zichzelf of voor hun nageslacht.

Hardwerkende mensen, die zich zorgen maken als ze in de Telegraaf moeten lezen dat notabene de meest weerzinwekkende belasting die er bestaat, de erfbelasting van Groen Links en D66 voor gezinnen en families verhoogd moet worden.

Hardwerkende mensen, vaak ondernemers die als ze te oud zijn om te werken en hulpbehoevend nu al hun pensioen en vermogen moeten opeten doordat de ouderenzorg (WLZ) extreem inkomensafhankelijk is gemaakt in 2012. Nu wil D66 de AOW fiscaliseren. Doe het niet!

De middenklasse, die graag ziet dat de belofte uit het VVD-verkiezingsprogramma, dat sociale huurwoningen gaan naar mensen die daar eerlijk al jaren op gewacht hebben en niet naar asielzoekers met een verblijfsvergunning met voorrang wordt nagekomen. Het kan, regel het.

De middenklasse, die geen disproportionele verhoging van energielasten kan dragen en dus wil dat reële mogelijkheden zoals kernenergie in het regeerakkoord worden opgenomen.

De middenklasse en hardwerkende Nederlanders die opdraaien voor de uitkeringen, huisvesting en zorgkosten van tienduizenden vaak kansloze asielzoekers, waartegen de VVD een quotum heeft beloofd. Maak dit waar. Het aantal stijgt weer. We hebben de woningen niet.

De hardwerkende Nederlander die offers heeft gebracht om onze staatsschuld op een goed niveau te houden en met lede ogen aanziet hoe wij opdraaien voor landen die er een potje van gemaakt hebben via opkoop programma’s of zogenaamde herstelfondsen.

Hardwerkende mensen die zich zorgen maken als ze in de Telegraaf moeten lezen dat Groen Links en D66 de erfbelasting willen verhogen. Erfbelasting is de meest oneerlijke belasting die er bestaat. Het is socialistische diefstal. Verhoging van de erfbelasting zal een opstand onder VVD-stemmers veroorzaken die de zorgpremie oproer doet verbleken. Ga er niet in mee!

Hardwerkende mensen, de Nederlandse middenklasse, de ruggengraat van de samenleving. Wat je een heel leven lang met hard werken opbouwt, door wil geven aan je kinderen daar moet de overheid vanaf blijven. Daar moet D66 vanaf blijven.

De gesprekken met mevrouw Kaag krijgen waarschijnlijk het karakter van onderhandelingen.

Wij verwachten dat de VVD de rug kaarsrecht houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *